16-17 Ekim 2014 tarihlerinde Koç Üniversitesi Araştırma, Proje Geliştirme ve Teknoloji Transferi Direktörlüğü tarafından, TÜBİTAK, ODTÜ Teknokent ve TTGV’nin değerli katkılarıyla “Türkiye’de Teknoloji Ticarileştirme ve Teknoloji Girişimciğinin Geliştirilmesi” konulu bir Çalıştay ve Konferans düzenlendi. Üniversitelerde Teknoloji Girişimciliği ve Ticarileştirme Eğitimi konusunda uluslararası arenada bilinen bir Profesör olan Prof. Dr. Angus Kingon, bu 2-günlük etkinliğin davetli konuşmacısı olarak katılım sağladı.

Etkinliğin ilk günü, “Teknoloji Girişimciliği Eğitimi” ve “Araştırma çıktılarının ticarileştirilmesi” konularında katılımcıların da interaktif olarak tartışabildiği bir çalıştay olarak organize edildi.

Etkinliğin ikinci gününde gerçekleştirilen Konferansın ajandası ise teknoloji geliştirme konusunda ilerleme sağlayabilmek için paydaşlara düşen önemli roller konusuna odaklandı. Bu alanda faaliyet gösteren paydaşların katılım sağladığı konferansta Dünyadan örnekler verilirken Türkiye’de bu konuda atılan adımlar ve oluşturulan yapılar masaya yatırıldı. Türkiye’de konunun önde gelen isimlerinin katılım sağladığı panel düzeneğinde ise, planlanmış müdaheleler ile ekosisteme yapılan katkılar ve çıktıları detaylarıyla tartışıldı.