Hollanda Büyükelçiliği’nin açtığı, İstanbul’da da Başkonsolosluk tarafından yürütülen MATRA ve İnsan Hakları başlıklı küçük çaplı proje fonlama programları hakkında, programların İstanbul direktörü Leyla Barlas-Aslan’ın katılımıyla APGTTD olarak 17 Ekim’de bir toplantı düzenledik.

Konuğumuz Leyla Barlas-Aslan, bu iki programda geçmiş yıllarda ne tür projelerin desteklendiği ve programların amaçları hakkında araştırmacılarımıza bilgi verdi. Ayrıca, proje başvurularının araştırma değil uygulama ağırlıklı hazırlanması gerektiğinin altını çizdi. Program hakkındaki bilgiler ve demokratikleşme ve insan hakları alanında hangi konuların öncelikli olarak tanımlandığını incelemek için şu sayfayı inceleyebilirsiniz. Barlas-Aslan’ın iletişim bilgileri de bu sayfada bulunuyor.

Bu programlardaki çağrıların 2015’te yeniden açılması bekleniyor. Barlas-Aslan, başvuruları resmî olarak teslim etmeden önce kendilerinden öneri hakkında geri bildirim almak için ofisleriyle iletişime geçilebileceğini de ekledi.

Programa 2015’te başvuru hazırlamak isteyen araştırmacılarımız yardım almak için Emrah Göker’le (egoker@ku.edu.tr, 1512) iletişime geçebilirler.