Koç Üniversitesi Hemşirelik Yüksekokulu, İstanbul Kalkınma Ajansı ve Kalkınma Bakanlığı’nın desteği, Sarıyer Belediyesi ve Boğaziçi Engelliler Derneği işbirliği ile hayata geçirilen Engelli Çocuk ve Ailelerine Destek Merkezi’nin (EÇADEM) açılış töreni 1 Aralık 2014 tarihinde Rektörümüz Sayın Umran İnan, Sarıyer Belediye Başkanı Sayın Şükrü Genç, Sarıyer Kaymakamı Sayın Gürsoy Osman Bilgin, Koç Üniversitesi ailesi ve Boğaziçi Engelliler Derneği katılımıyla gerçekleştirildi.

Engelli Çocuk ve Ailelerine Destek Merkezi (EÇADEM)’nin amacı, engelli çocuk, engelli çocuk anneleri ve kardeşlerine bakım ve danışmanlık hizmetlerinin verilmesi ile aile bütünlüğünün korunması ve yaşam kalitesini yükseltilmesidir. Açılış etkinliği, Sarıyer ve çevresinde bu hizmete ihtiyaç duyan engelli çocuk ve aileleri bir araya getirmiş ve kamuoyu yaratmıştır.

Merkezde engelli çocukların öz bakım becerileri geliştirilerek, öz bakım kapasitelerinin artırılması hizmeti sunulacaktır. Söz konusu proje ile engelli çocukların bilişsel, fiziksel, psikolojik, sosyal gelişimlerinin desteklenmesinin yanı sıra, engelli çocuk sahibi ailelerine de kendilerine zaman yaratmaları sağlanarak, tüm aile bireylerinin yaşam kalitesinin artırılması amaçlanmıştır.