5 Haziran 2014’te European Research Council’in Bilim Konseyi Üyesi ve Avrupa Katılımını Genişletme Çalışma Grubu Başkanı Prof. Dr. Eva Kondorosi, Koç Üniversitesi’ni ziyaret etti. TÜBİTAK’ın ERC alanındaki Ulusal İrtibat Noktası olan Aslı Vural’ın da katıldığı ziyaretin organizasyonunu APGTTD olarak gerçekleştirdik. Kondorosi, önce KU Rektörü Prof. Dr. Umran İnan ve KU Araştırma ve Geliştirmeden Sorumlu Rektör Yardımcısı Prof. Dr. M. İrşadi Aksun ile bir görüşme yaptı. Daha sonra üniversitemizde ERC başvurularıyla ilgili bir grup araştırmacımızın katıldığı bir sohbet toplantısı gerçekleştirildi. Kondorosi, Türkiye’deki ilk ERC Advanced Grant sahibi Prof. Dr. Hakan Ürey’in laboratuvarını gezdikten sonra ayrıldı.

Kondorosi’nin ziyareti, KU ve Türkiye araştırma alanı için önemli, çünkü kendisi Türkiye gibi ERC fonlarından görece daha az yararlanan ülkelerde başvuru sayısının artırılması konusunda çalışmalar yapıyor. Rektörümüz, Rektör Yardımcımız ve araştırmacılarımız kendisine ERC Programı hakkında gördükleri sorunları ilettiler, katılım ve değerlendirme süreci konusunda sorular sordular.

Umuyoruz 2014 ve sonrasında gerek KU’dan, gerek Türkiye’den başarılı ERC başvurularının sayısı artar.