Türkiye Matematik Vakfı web sitesinden:

Koç Üniversitesi Matematik Bölümü öğretim üyelerinden Doç. Dr. Mine Çağlar Matematik Vakfı tarafından ilk kez 2012 yılında verilmeye başlayan ‘Hayri Körezlioğlu Araştırma Ödülü’ne "Stokastik Akışlar ve Finans Matematiği" alanlarında yapmış olduğu çalışmalarından dolayı layık görülmüştür. Bu ödül Dr. M. Çağlar’a 25 Mart 2014 tarihinde ODTÜ Matematik Bölümü, Masatoshi Gündüz İkeda Seminer Odası’nda saat 15:30’da yapılacak törenle verilecektir.

Belirtilen gün ve saatte Dr. M. Çağlar "Hisse Senedi Fiyatları için Yeni bir Stokastik Süreç" başlıklı bir de seminer verecektir. Konuşmasının özeti aşağıdadır ve herkes davetlidir.

Dr. Mine Çağlar Lisans derecesini 1989’de Orta Doğu Teknik Üniversitesi’nden, Yüksek Lisans Derecesini 1991’de Bilkent Üniversitesi’nden ve Doktora derecesini de 1997 yılında Princeton Üniversitesi’nden almıştır. Dr. Çağlar çalışmalarını Matematiğin Finansa Uygulamaları ve Stokastik Akışlar alanlarında sürdürmektedir.

Türkiye’de matematik alanında araştırmalarını sürdüren seçkin bilim insanlarının araştırmalarını değerlendirmek ve üstün niteliklerini kamuoyuna duyurarak bu tür çalışmaları teşvik etmeyi amaçlayan ödül, Finans Matematiği, Stokastik Süreçler ve Uygulamaları alanlarındaki çalışmaları ile bilinen ve Uygulamalı Matematik Enstitüsü ve Finansal Matematik Anabilim Dalı’nın kurucularından Prof. Dr. Hayri Körezlioğlu anısını yaşatmak ve genç araştırmacıları teşvik etmek amacı ile 2012 yılından bu yana genç (45 yaşını aşmamış) araştırmacılara Matematik Vakfı tarafından verilmektedir.