Dünyanın önde gelen sağlık şirketleri arasında yer alan Sanofi, insan sağlığı alanındaki bilgileri ve inovasyon iklimini geliştirmek üzere yenilikçi bir ortamın yaratılmasına yönelik stratejik bir işbirliği oluşturmak amacıyla, Koç Üniversitesi ile bir “Niyet Mektubu” imzaladı.

""

Fransa Cumhurbaşkanı François Hollande’ın resmi ziyaret programı kapsamında, 27-28 Ocak tarihlerinde Türkiye’ye gelen Sanofi Yönetim Kurulu Başkanı Serge Weinberg ile Koç Üniversitesi Araştırma ve Geliştirmeden Sorumlu Rektör Yardımcısı Prof. Dr. İrşadi Aksun tarafından imzalanan Niyet Mektubu kapsamında, Sanofi ve Koç Üniversitesi, sağlık sektöründe temel ve uygulamalı araştırmaların gelişmesini sağlayarak bu alandaki eğitim, araştırma ve buluşların insanlığa kazandırılmasını amaçlamaktadırlar.

Koç Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı Rahmi Koç’un da katıldığı imza töreni, 28 Ocak tarihinde İstanbul’da Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) ve Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu’nun (DEİK) ev sahipliğini yaptığı Türk-Fransız Ekonomik Forumu bünyesinde gerçekleştirildi.

Koç Üniversitesi ile gerçekleştirdikleri işbirliği hakkında açıklamada bulunan Sanofi Türkiye Ülke Başkanı Jacques Nathan: "Hepimiz hastaların yararına olacak bilimsel buluşlar gerçekleştirmeye, daha etkin ve hedefe yönelik tedavilerin sunumunu hızlandırmaya odaklanıyoruz. Bu Niyet Mektubunun temel amacı, sağlık sektöründeki temel ve uygulamalı araştırmaların ilerlemesini sağlayarak yenilikçi bir ortam oluşturmak amacıyla ortak bir bilimsel platform geliştirmektir. Türkiye’nin en iyi akademik kurumlarından biri olan Koç Üniversitesi ile işbirliği yapmaktan dolayı gururluyuz. Bu seçkin kurum ile araştırma ve geliştirme aracılığıyla hastaların sağlığını çalışmalarımızın merkezine yerleştirme hedefimizi paylaşmaktan dolayı büyük bir memnuniyet duymaktayız" dedi.

Türkiye ilaç sektörünün araştırma ve geliştirme alanında önemli bir potansiyel taşıdığını vurgulayan Jacques Nathan: "Sanofi ve Koç Üniversitesi bu işbirliği ile yenilikçi yaklaşımların daha hızlı bir şekilde geliştirilmesi ve hastalar tarafından erişilebilir olmasını sağlamak üzere araştırma ve geliştirme alanındaki birikimlerini ortaya koyacaktır."

Koç Üniversitesi Araştırma ve Geliştirmeden Sorumlu Rektör Yardımcısı Prof. Dr. İrşadi Aksun ise bilimsel alandaki gelişmelerin Türkiye’nin gelecekteki başarısı için büyük önem taşıdığını belirterek şu açıklamada bulundu: "Bilime evrensel düzeyde katkıda bulunmak amacıyla temellerini attığımız Koç Üniversitesi bünyesinde, dünyanın önde gelen sağlık kuruluşlarından biri olan Sanofi ile Türkiye’deki araştırma geliştirme iklimini desteklemek üzere stratejik bir işbirliği başlatıyoruz. Araştırma ve geliştirme aracılığıyla yenilikçiliğe yönelik bir ekosistemin geliştirilmesi Türkiye için kritik bir önem taşıyor. Bilimsel ortaklıklar aracılığıyla araştırma ve geliştirmeyi desteklemek hedefimize paralel olarak, bu verimli işbirliğinin hastalara yarar sağlayacak önemli buluşların ortaya çıkmasına zemin sağlayacağına inanıyorum."

""