Türkiye akaryakıt sektörünün öncü kuruluşu OPET, Koç Üniversitesi’nde nano teknoloji laboratuvarı kurdu. Ürün anlamında dünyanın ilk, ekipman açısından Avrupa’nın tek laboratuvarı olan Koç Üniversitesi Opet Nanomalzemeler Araştırma Laboratuvarı’nda (KUNAL)  katma değeri yüksek, teknolojik ürünler geliştirilecek.

Koç Üniversitesi’nde gerçekleşen İmza töreninde, Koç Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Umran İnan Üniversite-sanayi ilişkisinde tüm ülkeye örnek olacak bir çalışmaya imza attıklarını ifade etti.

OPET Genel Müdürü Cüneyt Ağca ise bu işbirliğinin, hem OPET hem de akaryakıt dağıtım sektörü açısından farklılıklar yaratacağını; Teknolojideki yeni buluşların, ar-ge projelerinin katma değeri yüksek ürünlere dönüşmesini sağlayacak olan bu laboratuvarın, proje sonuçlarının sahada uygulanması, üretime geçmesi ve değer oluşturması açısından da önem taşıdığını belirtti.