I.PATENT GÜNÜ ETKİNLİĞİMİZDE BULUŞÇULARA PLAKET TAKDİM EDİLDİ

Bu yıl ilkini gerçekleştirdiğimiz I. Patent Günü etkinliğimizde 2014 yılı sonuna kadar üniversitemiz adına yapılan 48 adet patent başvurusunun buluşçularına Rektörümüz Prof.Dr. Umran İnan tarafından plaketleri takdim edildi.

Açılış konuşmasını yapan Rektörümüz, üniversitelerde ortaya çıkan buluşların patentlenmesinin önemini vurguladı. Daha sonra Araştırma Proje Geliştirme ve Teknoloji Transferi Direktörümüz Ebru Tan, fikri haklar ve teknoloji transferi hizmetlerimizi paylaştı. Davetli konuşmacılarımızdan öğretim üyemiz Sayın Prof.Dr. Hakan Ürey bugüne kadar içinde yer aldığı patent başvurularından, bunlardan lisanslanan termal kamera ve spektometre buluşları ile, şirketleşen Kuantag, Tarabios ve Stop Parkinson çalışmalarından bahsetti. Bir diğer davetli konuşmacımız ODTÜ Kimya bölümü öğretim üyesi ve Biomaten Direktör Yardımcısı Sayın Prof.Dr. Nesrin Hasırcı da 80’li yıllardan günümüze biyomateryal ve doku mühendisliği ile ilgili yaptığı çalışmalardan, bu süreçte Türkiye’de yeni kurulan patent sisteminde karşılaştığı zorluklardan bahsetti.

Etkinliğin ikinci yarısında Teknoloji Transferi Sorumlumuz Aybüke Semerci, patent süreçlerimiz ve patent araştırma ile ilgili bilgi paylaştı.

Etkinlik fotoğraflarına buradan ulaşabilirsiniz.