31 Ağustos 2016’da Koç Universitesi, İstanbul’daki Kore Konsolosluğu yetkililieri ve Türkiye’de çeşitli projeler geliştiren Koreli şirketlerin CEO’larından oluşan bir heyet tarafından Taksim’deki Anadolu Medeniyetleri Araştırma Merkezi’nde ziyaret edildi.

Etkinlikte Koç Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Umran İnan, Araştırma ve Geliştirmeden Sorumlu Rektör Yardımcısı Prof. Dr. İrşadi Aksun, Küresel İşbirliği Koordinatörü Melissa Abache ve APGTTD Üniversite-Sanayi İşbirliği sorumlusu Suna Akbayır, "Türkiye Ar-Ge: Türkiye’de araştırma üniversiteleri ile sanayi arasında işbirliği için fırsatlar ve engeller" konusunda sunumlar yaptılar. Katılımcılar sunumları, ITRU üyeleri gibi en iyi araştırma üniversiteleriyle belli alanlarda işbirliğine doğru ilk adım olarak gördüler. Toplantıda ayrıca, Kore-Türk Ar-Ge İşbirliği konulu, Kasım 2016’da planlanan bir seminer düzenleneceği ilan edildi. Bununla ilgili ayrıntıları ileride paylaşacağız.