16 Aralık 2013 tarihinde Koç Üniversitesi İstinye Kampüsünde Koç Üniversitesi ev sahipliğinde LES-TR işbirliği ile gerçekleştirilen “Lisanslamanın Temelleri” eğitimi gerçekleştirilmiştir. Hem Üniversitelerin Teknoloji Transfer Ofisleri, hem sektör hem de vekil/avukatlık sektöründen katılımın sağlandığı eğitim özellikle erken aşama teknolojilerin koruma altına alınmasından başlayarak lisanslanması ile ilgili tüm süreçlerin anlatıldığı bir günlük bir eğitim olarak tasarlanmıştır.

LES-TR Başkanı ve Inovent Genel Müdürü Ömer Hızıroğlu ve LES-TR Yönetim Kurulu Üyesi ve Koç Holding Fikri Haklar ve Lisanslama Yöneticisi Samir Deliormanlı tarafından verilen eğitim 4 ana modül halinde sunulmuş ve son olarak da katılımcıların dahil olduğu bir lisanslama pratiği yapılmıştır. Bu 4 modül sırasıyla: Fikri Mülkiyet Temelleri; FM ticarileştirilmesi ve Lisanslamanın Temelleri; Lisans Bedelleri – Makul ücretlendirme ve Risk Yönetimi şeklindedir.

""